Ponedeljak 14.01.2013.
14:38
Beta

Orbović: Neisplaćivanje zarada krivično delo

Da li to eksploatatorima preti zatvor?

"Inicijativu je prihvatio Socijalno ekonomski savet, ali nažalost dalji tok odrediće Vlada koja u prethodnom mandatu nije ništa uradila. Sada imamo nagoveštaja da će to biti prihvaćeno i da ce to ući u zakonsku regulativu".


Na zamerku novinara da Savet ne funkcioniše, Orbović je rekao da Savet nije profunkcionisano pošto je premijer prezauzet.


"Sada je premijer stalni član Saveta i to je jedan kvalitet. Problem je što je premijer prezauzet i namamo sastanke. Moramo naći rešenje da to profunkcioniše, da to ne bude strogo vezano na njegovo prisustvo" izjavio je Orobivć.


Govoreći i izmenama Zakona o radu, Orbović je rekao da je za sada sve još na nivou razgovora sa poslodavcima, i da su za sindikat neprihvatljiva mnoga rešenja.


"Da se Zakon poštuje u svim sredinama, u celoj Srbiji, mi ne bismo imali ovkavih problema. Ne bi bilo privilegovanih poslodavaca koji zakon ne poštuju" kazao je Orbović.


Prema njegovim rečima samo je pitanje momenta kada će eksplodirati incilana kapisla koja će pokrenuti lavinu nezadovljstva kod radnika i istakao da su najugorženiji radnici zaposleni u malim preduzećima i objektivma koji nemaju sidikate.

2024 © - Vesti online