Ponedeljak 14.01.2013.
13:46
D. Dušanić - Vesti

Cune od poljubaca zaradio upalu pluća

Koncert o kome se još priča: Predrag Živković Tozovac i Predrag Gojković Cune
 

- Kraj prošle godine bio je za mene buran. Veoma sam se obradovao što je moj veliki prijatelj i kolega Predrag Živković Tozovac posle duže pauze priredio u novembru solističke koncerte u Centru Sava, koje smatram renesansnim spektaklom. Na njima sam i ja bio gost, otpevao koju numeru, a i sreo brojne prijatelje i poznanike.

Četiri mačke u kući

Pre nekoliko godina, posle drugog infarkta, poslušali ste savet prijatelja i u kući držite mačku. Da li je maca još kod vas?
- Uvećao se broj u međuvremenu, sada imamo četiri kućna ljubimca. Rekoše mi da mačka ima jednu specifičnu energiju koja je potrebna srčanim bolesnicima jer ih na neki način smiruje i odmara. Iz komšiluka smo dobili mače, koje se odomaćilo i razbaškarilo kod nas, a onda nam je podarilo i tri muška naslednika, tako da sada imamo mamu mačku i trojicu sinova.

- Pozdravljali smo se, grlili, ljubili, leteli su na sve strane bacili, bakterije i virusi, pa se tako na mene zalepiše. Posle toga završio u bolesničkoj postelji. Zaradio sam upalu pluća i završio na VMA - priča Cune, kome su posle kardioloških pregleda lekari savetovali da nastavi sa hospitalizacijom.

Podrška: Cune sa suprugom

- Morao sam malo na remont. Pošto mi je dotrajala baterija na pejsmejkeru, trebalo ju je zameniti, pa su me poslednjeg dana decembra sa VMA prebacili u bolnicu na Dedinju, gde sam dočekao 2013. godinu. Nije bolelo, hvala bogu, sve je išlo svojim tokom, pa su me na Badnje veče pustili kući. Odlazim i dalje svakog dana na previjanje.


Cune napominje da je u poslednje vreme bilo i mnogo toga što ga je učinilo srećnim i veselim.
- Proslavio sam osam decenija života, pola veka braka sa mojom suprugom Leposavom, a obeležili smo i 50 godina od moje prve zlatne ploče "Kafu mi, draga, ispeci". Na sve to sam veoma ponosan. Tačno je da ređe nastupam, ali bilo je toga na pretek, nemam za čim da žalim. Iako sam lane rekao da mi ne pada napamet da priređujem neki koncert u Beogradu, Tozovac i Ana Bekuta me nagovoriše da stavim prst na čelo, te da bi trebalo da zapevam mojoj publici u martu.

Majstor za kafu

Cune majstor za kafu

- Kao srčanom bolesniku preporučili su mi da pijem čaj od gloga, kao i od još nekog lekovitog bilja. Ali, ja nisam ljubitelj čajeva. Pijem kafu, koju i kuvam kao glavni majstor u kući za taj čarobni napitak.

 

Pesmu "Kafu mi, draga, ispeci" tokom karijere otpevao sam bar 10.000 puta, a nisam baš siguran da sam uspeo toliki broj kafa da popijem u životu - smeje se Cune.


Znači predomislili ste se, koncerta će ipak biti?
- Još se premišljam, iskren da budem. Sa scene sam želio da odem tiho, lagano i bez pompe, kao što sam i gradio karijeru decenijama. Znate, to bi bio kao neki oproštajni koncert, na koji ja gledam kao da je "in memorijam" za života. A to mi se ne sviđa. Nisam ja više ni psihički, ni fizički spreman da pevam kao nekad. Došlo je do zamora, trebalo bi i da ponovo treniram, uhodavam se da budem u dobroj formi. Mislim da je kasno za sve to, mada Toza i Ana vele da treba da otpevam nekoliko pesama, a oni će pripomoći. Ipak, nije to u mom maniru. Mogu ja sa mojom publikom da se družim i na drugi način. Još ću razmisliti da li da održim koncert, bez obzira što ga moje dvoje dragih kolega najaviše.

2024 © - Vesti online