Ponedeljak 14.01.2013.
05:46
Beta

Sutra ročište o izručenju Arkanovog ubice

Uskoro u Srbiji: Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatovića Arkana
 

Gavrić je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića - Arkana. On i njegov pomagač u ubistvu Arkana, Milan Đuričić uhapšeni su 2001, a osuđeni su u oktobru 2006. godine.

Obojica su od tada u bekstvu, jer su od oktobra 2003. godine bili pušteni da se brane sa slobode. Treći optuženi za ubistvo Arkana Dragan Nikolić, takođe je osuđen na 30 godina zatvora.

Južnoafrički mediji javili su 14. decembra 2011. godine da je Gavrić, pod lažnim imenom, priveden u toj zemlji zbog posedovanja droge i da je desetak dana pre toga, pošto je utvrđen njegov identitet, uhapšen po međunarodnoj poternici Srbije.

Gavrić je pre toga dao intervju za južnoafrički nedeljnik "Mejl end Gardijan", u kome je rekao da strahuje da će ako se vrati u Srbiju "pasti" kao žrtva osvete Arkanovih sledbenika, odnosno da će biti ubijen.

Vlasti u Južnoafričkoj Republici su u januaru 2012. godine proglasile Gavrića nepoželjnom osobom. On je nekoliko puta zatražio azil, odnosno izbeglički status u toj državi, ali je njegov zahtev odbijen.

2024 © - Vesti online