Nedelja 13.01.2013.
20:18
Vestionline

Vaterpolisti Zvezde osvojili Kup u trileru

Fantastično finale vaterpolo Kupa Srbije

Izabranici Dejana Savića osvojil su po prvi put u istoriji kluba trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije, a u veoma uzbudljivom finalu na bazenu SC Banjica savladan je "večiti rival" ekipa Partizana nakon dva produžetka 9:8.

Posle izjednačenog starta, Zvezda se u drugoj četvrtini serijom od tri gola odvojila na tri razlike, ali je Partizan u trećem i četvrtom periodu igre, serijom od 4:0, stigao do velikog preokreta i vođstva od 8:7.

Zvezdu, koja je važila za favorita, spasao je Boris Vapenski, koji je minut pre kraja postigao jedini gol za crveno-bele u poslednjoj deonici i izborio produžetak.

Posle prvog nastavka nije bilo golova, da bi Duško Pjetlović, golom iz odbitka na tridesetak sekundi pred kraj meča, doneo prvi trofej 'crveno-belima' u sezoni.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Avramović sa tri gola, a pratili su ga Rašović i Pjetlović sa dva pogotka. Sa druge strane, Ćuk je postigao dva gola, a Mitrović i Mandić po jedan.

Vaterpolisti Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su u polufinalu pobedili Radnički iz Kragujevca 11:10, dok je Crvena zvezda dobila Vojvodinu 12:7.

2024 © - Vesti online