Ponedeljak 14.01.2013.
04:15
Vestionline

Dečak (13) ukrao tati "mercedesa" i krenuo ka Poljskoj


Prolazio granice jer izgleda starije
 

Dečak, zaljubljenik u vožnju kartinga, uspeo je da prođe rampe za naplatu putarine i dve međunarodne granice tokom dvodnevne vožnje preko severne Italije, Austrije i polovine Nemačke.

"On izgleda kao šesnaestogodišnjak. Uspeo je da sipa gorivo i prođe dve granice. To je neverovatno", rekla je Eleonora Spadati, šef lokalne jedinice karabinjera u mestu Montebeluna, na severu Italije, odakle je dečak pobegao.

Spadatijeva je rekla da je dečaku nedostajala Poljska i da je želeo da vidi svoju biološku sestru, preneo je AFP. Pre polaska na put sa 200 evra u džepu i pasošom, on se posvađao sa roditeljima pošto su mu oduzeli mobilni telefon kao kaznu jer je potrošio kredit bez njihovog znanja.

Roditelji su ubrzo shvatili da je dečak možda krenu ka Poljskoj i prijavili slučaj italijanskoj policiji. Nemačka saobraćajna policija zaustavila je dečaka, samo 200 kilometara od granice sa Poljskom.

Spadatijeva je rekla da je poljski konzulat zatražio informacije o dečaku i da će socijalni radnici pojačati kontrole porodice kada se ona ponovo nađe na okupu u Italiji.

2024 © - Vesti online