Nedelja 13.01.2013.
13:29
Beta

Ko se sutra odmara, a ko radi?

Državni službenici i bankari sutra spavaju duže
 

Kako je potvrđeno agenciji Beta, 14. januara će raditi pijace, trgovine i marketi. U beogradskim vrtićima su kazali da će u ponedeljak raditi u zavisnosti od dogovora s roditeljima da li će tog dana dovoditi decu u obdaništa.

Kako je saopšteno iz Vojnomedicinske akademije, raspored dežurnih službi biće regulisan naređenjem načelnika VMA.

Pacijenti kojima je zakazan prijem 14. januara mogu se javiti u Centar hitne pomoći VMA gde će, u skladu s medicinskim indikacijama, biti pregledani ili im biti zakazan novi termin.

Oni kojima je tog dana zakazan pregled u Specijalističkoj poliklinici, mogu putem telefona da zakažu pregled za neki drugi termin.

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da neće raditi 14. januara i da svi nezaposleni koji su trebali da se jave tog dana, mogu to uraditi u utorak, 15. januara.

Osnovci i srednjoškolci su na raspustu do 15. januara, pa će ponedeljak i za njih biti neradan.

Vlada Srbije je 31. decembra 2012. godine preporučila državnim organima i poslodavcima da omoguće zaposlenima da 14. januar odsustvuju sa posla pod uslovima i na način kao i za vreme državnih i verskih praznika koji se u Srbiji praznuju kao neradni dani.

Iz Vlade Srbije je rečeno da lokalne samouprave i poslodavci nisu dužni da dosledno sprovode taj predlog.

Mišljenje Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike je da bi preporuku trebalo da dosledno sprovedu ministarstva i drugi organi i institucije čiji je Vlada Srbije poslodavac.

Iz Vlade Srbije je saopšteno da će u ponedeljak raditi javne službe, ustanove i organizacije čija priroda posla zahteva obezbeđivanje procesa rada i pružanje usluga u onom obimu koji će zadovoljiti osnovne potrebe građana i drugih korisnika.

Poslodavci će pojedinačno odlučivati da li će njihove firme raditi. U slučaju da poslodavac ne donese posebnu odluku kojom prihvata zaključak vlade, zaposleni koji budu radili 14. januara neće moći da ostvare pravo na uvećanu dnevnicu

2024 © - Vesti online