Nedelja 13.01.2013.
09:46
FoNet

Ko otkrije lopova, dobije 50.000 dinara

Nikakav trag nije pronađen : Prepredeni lopovi
 

Po rečima Dragoljuba Cvetkovića, koji ima porodično domaćinstvo u Leušićima, meštani su se na ovaj postupak odlučili jer su nezadovoljni radom policije na otkrivanju počinilaca.

"Krađe i obijanja nastavljeni su čak i tokom praznika, mom stricu i meni obili su devet katanaca i dve brave 1. januara, a čak su ušli i kroz otvoren prozor, i odneli sve što je bilo pod ključem", ističe on.

On kaže da je policija izlazila na uviđaje, ali da do sada nikakav trag nije pronađen. Sa time se složio i Rade Jevtović, koji kaže da policija na terenu dobro radi, ali da konkretnih rezultata na otkrivanju počinilaca još uvek nema.

"Stanovnici Leušića i okoline ponudiće nagradu od 50. 000 dinara za dostavljanje korisne informacije o počiniocima ovih krađa", ističe Cvetković. Osim toga, nameravaju i da se obrate predsedniku opštine Gornji Milanovac i komandiru policijske stanice kako bi se pronašlo rešenje za ovaj problem.

"Lopovi su toliko drski da se ne plaše ni meštana ni policije, kradu sve, od zimnice do poljoprivrednih mašina. Dobro su obavešteni o stanju na terenu, i ne vrše krađe dok policija patrolira ili kad meštani dežuraju", kaže Cvetković.

Pojedini meštani više puta su bili žrtve provala, pa tako Jevtović navodi da mu je kućačak tri puta obijena, pri čemu su mu odneti televizor, radio, nafta, rakija, trimer, mnogo alata, a pre dva meseca i jedan skuter.

2024 © - Vesti online