Nedelja 13.01.2013.
07:29
Telegraf rs

"Okupatori na Kosovu muče Srbe!"

Prisutna velika tenzija između Albanaca i Srba u marionetskoj državi Kosovo dodatno se uvećala nakon hapšenja devetorice Srba u Gračanici - navodi komunistički dnevnik "Rinašita"
 

"Stalno prisutna velika tenzija između Albanaca i Srba u marionetskoj državi Kosovo dodatno se uvećala nakon hapšenja devetorice Srba u Gračanici. Miladići, koji su bili u pratnji funkcionera Vlade Srbije, trebalo je da posete manastir Gračanicu za vreme pravoslavnog Božića. Jedan od njih Darko Vlasaj, koji je pretučen, rekao je da su ga pripadnici policije Kosova zlostavljali", navodi italijanski dnevnik.

U članku se opisuje tortura koju je Vlasaj preživeo u toaletu, gde je pretučen.

"Mene su tukli dok sam bio u toaletu, govorili su mi da to rade da ja nikada ne bih imao decu. Stavili su mi lisice na ruke, raširili noge i nemilosrdno udarali. Bilo ih je dvojica, terali su me da se umivam kako bih osvežio lice i zapretili mi da nikome ne smem da kažem da su me tukli", rekao je Vlasaj, a prenosi italijanski dnevnik.

“Rinašita” zaključuje tekst konstatacijom da na Kosovu još dugo neće doći do mira, jer “okupatorske snage koje su na Kosovu otvoreno podržavaju Albance, dok se na Srbe vrši veliki pritisak kako bi napustili svoja vekovna ognjišta”.

2024 © - Vesti online