Nedelja 13.01.2013.
05:46
Politika

"Montevideo, bog te video" košta osam miliona evra

Ceo projekat košta osam miliona evra; Glumci filma "Montevideo, bog te video"
 

Inače, na projektu radi oko 1.000 ljudi, od kojih 200 domaćih i stranih glumaca.

"Montevideo" iskače iz klasičnih okvira naše kinematografije. Znali smo šta hoćemo: veliku, ozbiljnu, afirmativnu priču koja će prijati ljudima", kažu za Politiku u "Intermediji".

Dodaju da nisu želeli da podilaze publici, već da naprave umetnički ozbiljno delo koje će uz to da ljude učini srećnim u turobno vreme, kao i da podsete na deo istorije i vreme na koje smo zaboravili.

"Nismo pristupili kao klasični producenti koji uzmu malo para od države, a malo od sponzora... Projekat smo poslovno vrlo precizno postavili", objašnjavanju i dodaju da su od "Montevidea" svi dobili: država, gledaoci, RTS i autori.

"Društvo je dobilo kvalitetan projekat koji će se i ubuduće emitovati. Na pitanje da li je bilo moguće da se od bioskopske zarade prvog filma obezbede sredstva za nastavak, u "Intermediji" navode da jeste, ali samo ako projekat ne bi bio veličine koje, ipak, jeste.

"Nismo mogli da vratimo novac čak ni sa takvim uspehom prvog filma, jer smo tada proizvodili drugi, koji je zahtevniji, i TV epizode. Da bi se uložena sredstva vratila u proizvodnji filmova i serija čeka se u ciklusima. Ali smo ušli u dugoročni plan kojim je to predviđeno. Što se prihoda tiče, očekujemoih u ciklusima od naredne dve, tri godine posle premijere kompletne serije", navode u producentskoj kući projekta "Montevideo".

2024 © - Vesti online