Subota 12.01.2013.
21:44
Vestionline

Vaterpolisti Partizana i Zvezde u finalu Kupa Srbije

Vaterpolisti Partizana savladali kragujevački "drim tim"

Vaterpolisti Partizana plasirali su se večeras u finale Kupa Srbije, pošto su na Banjici pobedili Radnički iz Kragujevca rezultatom 11:10 (2:1, 3:3, 3:3, 3:3).

Partizan je tokom većeg dela prvog polufinalnog meča imao prednost, a na poluvremenu je vodio sa 5:4. U nastavku se se obe ekipe smenjivale u vođstvu, ali je branioc trofeja ipak u poslednjim minutima stekao prednost i minimalno slavio.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Dušan Mandić i Stefan Mitrović sa po tri gola. U ekipi Radničkog najbolji je bio Damir Burić sa tri pogotka, dok su po dva gola dali Boris Zloković i Slavko Gak.

"Pobedili smo zahvaljujući dobroj timskoj odbrani. U nastavku meča imali smo mali pad, ali smo uspeli da trijumfujemo. Nije mi bitno ko će nam biti rival u finalu, nećemo menjati igru", kazao je trener Partizana Vladimir Vujasinović.

U drugom polufinalu vaterpolisti Crvene zvezde savladala su Vojvodinu sa 12:7 (3:1, 4:2, 2:1, 3:3).

Crveno-beli su u potpunosti su opravdali ulogu favorita protiv Novosađana, a razlika u kvalitetu bila je vidljiva od početka meča. Jedini neporaženi tim u prvenstvu Srbije na poluvreme je otišao sa vođstvom od četiri gola i već tada bilo je jasan epilog.

Prlainović je predvodio Zvezdu sa četiri pogotka, a jedan manje postigao je Boris Vapenski, dok je Strahinja Rašović dva puta zatresao protivničku mrežu. Dobru partiju pružio je i iskusni golman Zvezde Denis Šefik sa sedam odbrana, dok se kod Novosađana istakao Miloš Maksimović sa dva postignuta gola.

Finale, u kome će crno-beli braniti titulu protiv Crvene zvezde, na programu je sutra od 19.00 časova takođe na bazenu SC "Banjica".

2024 © - Vesti online