Subota 12.01.2013.
20:03
B92, Kurir

Savetnik: Hrvati su kleptomani

Ćirilica
 

Pavlović je, naime, banjalučkim nezavisnim novinama rekao kod "prisvajanja ćirilice" u Hrvatskoj reč o viševekovnoj kleptomaniji, koja je prisutna u delu hrvatske javnosti, vlasti i ustanova kulture.

"Ne treba se ničemu čuditi. Nastali su na antisrpstvu i, ako prestanu s pričom o lošim Srbima i s kleptomanijom, dovode u pitanje i svoj opstanak. To je logičan proces kome se s ove strane jedino možemo rugati, jer on zaslužuje jedino to i naučni osvrt", rekao je Pavlović.

On je ocenio da se protiv toga ne može mnogo učiniti jer "njihova kleptomanija pripada jednom mentalitetu i oni će stalno uzimati tuđe upaljače i čaše sa stola".

Podsetimo, direktor Turističkog biroa Široki Brijeg Grgo Mikulić, pesnik, književnik, klesar, etnolog i ljubitelj starina isklesao je u kamenu 12 ćiriličnih slova i namerava da iskleše jos 15, a sva će biti osvetljena, vidljiva i čitljiva putnicima koji se kreću putem Mostar-Split i Mostar-Tomislavgrad-Livno. To je, pak, naišlo na žestoke reakcije srpskih lingvista, javila je pre četiri dana "Slobodna Dalmacija".

2024 © - Vesti online