Subota 12.01.2013.
13:25
Vestionline

Ferer najbolji u Oklandu, prve titule za Tomića i Vesninu

Treća titula za redom, a četvrta ukupno na turniru u Oklandu - David Ferer

David Ferer je rano jutros u finalu savladao nemačkog tenisera Filipa Kolšrajbera sa 7:6(5), 6:1 i tako 19. put u karijeri podigao pobednički pehar.

Ovim trijumfom teniser sa najviše pobeda i najvećim brojem osvojenih turnira u 2012. godini, izjednačio je rekord legendarnog Australijanca Roja Emersona koji je u Oklendu takođe četiri puta bio najbolji.

Emerson je prvu titulu u tom novozelandskom gradu osvojio 1960, a onda "vezao" titule 1965, 1966. i 1967. godine. Ferer je prvi put najbolji u Oklendu bio četiri decenije kasnije (2007), a taj uspeh ponovio 2011, 2012. i ove godine.

Prva titula za Tomića

Australijanac Bernard Tomić je po prvi put u profesionalnoj karijeri osvojio ATP titulu, savladavši u Sidneju Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 6:7(3), 6:3.

Tomić je tako postao prvi Australijanac koji je osvojio sidnejski turnir još od 2005, kada je to učinio Lejton Hjuit.

Bilo je ovo prvo ATP finale za Tomića, 64. na ATP listi, koji je nedavno na Hopman kupu uspeo da savlada i Novaka Đokovića.

Hjuit najbolji na Kujong klasiku

Egzibicioni turnir "Kujong klasik" u Melburnu okončan je, na oduševljenje domaće publike, trijumfom Lejtona Hjuita.

Na takmičenju na koje se poziva osam tenisera, Hjuit je pobedio Miloša Raonića i Tomaša Berdiha, a onda u finalu Huana Martina del Potra sa 6:1, 6:4, iako je za rivala imao sedmog tenisera sveta.

Ta vest neće se baš svideti Janku Tipsareviću, koji upravo 31-godišnjeg Hjuita ima za rivala u prvom kolu Australijan Opena.

Vesnina u Hobartu osvojila prvu WTA titulu

Ruska teniserka Jelena Vesnina osvojila je prvu titulu u karijeri, pošto je jutros u finalu WTA turnira u Hobartu savladala Nemicu Monu Bartel rezultatom 6:3, 6:4.

Dvadesetšestogodišnja Ruskinja svakao će današnji dan pamtiti do kraja života jer konačno, posle pet propuštenih prilika, uspela da trijumfuje u finalu nekog turnira i podigne pobednički pehar.

Nagradni fond u Hobartu iznosio je 470.000 dolara.

2024 © - Vesti online