Subota 12.01.2013.
05:55
Telegraf, dnevnik.hr

Idemo na Mars, idemo na Mars!

Ko voli - nek' izvoli: Putovanje na Mars planirao u maju 2022. godine
 

“Mars One” objavio je obrazac za prijavu koju svi zainteresovani treba da ispune i koju možete pogledati ovde. Među vrlinama koje ova neprofitna organizacija traži su duboki osećaj za smisao, volja za izgradnjom i očuvanjem zdravih ljudskih odnosa, duhovnost i sposobnost verovanja drugima. Takođe, kandidati moraju biti otporni, prilagodljivi, znatiželjni, kreativni i snalažljivi.

Svi kandidati moraju biti punoletni, a proces izbora počeće u prvoj polovini 2013. godine. Izabrani kandidati biće podeljeni u šest timova od po četiri člana, a put je planiran u maju 2022. godine.

"Svi stanovnici Zemlje moći će da glasaju koja grupa će prva sleteti na Mars. Preostali timovi stigli bi na planetu u naredne dve godine", navodi se u saopštenju organizacije.

Najmanje osam godina treninga prethodiće putu na Mars, uključujući simulirane misije, vežbe u uslovima ograničenog kretanja, popravljanja opreme kao i osnovnoj i hitnoj medicinskoj pomoći.

“Mars One” planira 2016. da pošalje zalihe namirnica uključujući rezervne delove, dva rovera, koje bi po dolasku na planetu osposobili timovi. 

2024 © - Vesti online