Subota 12.01.2013.
01:47
Beta, Pink

Dačić: Ne krije se ništa iz platforme

Ništa ne krijemu u platformi o Kosovu: Ivica Dačić, premjer Srbije
 

"To nije nikakva tajna, naprotiv, ovde postoji samo pitanje na koji način se radi u Vladi Srbije" rekao je Dačić za televiziju Pink. On je naveo i da rezolucija o kojoj će sutra raspravljati skupština Srbije, otvara prostor da se razgovara o onome što je suštinski
predlog platforme.

"Samo sam peckao Đilasa"

Dačić je ponovio i da su odnosi u Vladi Srbije korektni i da je komunikacija između njega i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića dobra.

Vučić je izjavio da mu nije logična Dačićeva izjava
o "favoritima" gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa u Vladi
.

"To ne znači ništa, naša komunikacija je dobra, pažnja se pokušava usmeriti na nešto što postoji kao problem u Vladi. Ovde sam više peckao Đilasa, pošto su njegove izjave u poslednje vreme nelogične", rekao je Dačić.

On je naveo da izjavom o "favoritima" nikoga nije želeo da dovede u neprijatnu situaciju, i dodao da o promeni vlasti u Beogradu nije bilo reči.

"To znači da ako ne priznajemo Kosovo kao nezavisnu državu, na koji način vidimo da Srbi mogu da ostvare svoje prava i u tom smislu je predloženo formiranje zajednica srpskih opština", rekao je Dačić i naveo da će se u daljem toku dijaloga sa Prištinom, razgovarati o paralelizmu institucija i o tome kako definisati posebnost Srba koji
žive na Kosovu.

Dačić je rekao da je nemoguće da Vlada kojom presedava napravi korak u nazad u odnosu na ono što su radile prethodne vlade u pregovorima sa Prištinom. Govoreći o spornom spomeniku pripadnicima abanske ilegalne oružane grupe OVPBM u Preševu, Dačić je ocenio da je postavljanje spomenika provokacija protiv tamošnjih Srba i protiv države Srbije.

"Sigurno je da je u pitanju provokacija, i Vlada Srbije ne želi da povlači poteze koji bi dodatno iskomplikovali situaciju", rekao je Dačić i ponovio da će, ukoliko Albanci ne uklone spomenik, to uraditi državni vrh.

Upitan da li je obavešten o tome koji ministar je, kako tvrdi štampa, navodno  razgovarao sa Darkom Šarićem, optuženim za sverc kokaina, Dačić je kazao da mu takva informacija nije dostavljena.

"Bilo kakav razgovor nije krivično delo, ali ako je Šarić nekom komandovao, taj mora biti uhapšen", ponovio je Dačić izjavu i ocenio da vlast ne može da opstane ako neko u Vladi štiti bilo kojeg kriminalca.

2024 © - Vesti online