Petak 11.01.2013.
22:18
Vestionline, Blic

AO: Ana protiv Jelene već u 3. kolu

Cink, Hantuhova, pa Jelena Janković - težak raspored za Anu Ivanović

Ana će kao 13. igračica sveta najpre igrati protiv Mađarice Melinde Cink, a potom protiv bolje iz meča u kome će Slovakinja Danijela Hantuhova za suparnicu imati neku od teniserki koja uspešno prebrodi kvalifikacije.

Jelenin put je sličan, pošto na početku prvog Grend slema u 2013. igra protiv Šveđanke Johane Larson, a potom će joj rivalka biti pobednica meča u kome će se sastati dve kvalifikantkinje.

Jelena i Ana su se do sada deset puta sastajale u takmičarskim mečevima, a Ivanovićeva vodi sa 7:3 u pobedama, od toga 4:2 na tvrdoj teniskoj podlozi.

Što se njihovih prvih suparnica tiče, Jankovićeva koja je 22. na WTA listi do sada nije igrala sa Larsonovom, 69. teniserkom sveta. Ivanovićeva je, istina davno, stigla do 3:1 u pobedama protiv Mađarice Cink, 95. na WTA listi koja je dobila njihov poslednji duel, u Sinsinatiju 2009. sa 7:6(6), 7:5.

U Aninoj i Jeleninoj četvrtini žreba su još i četvrti nosilac Agnješka Radvanska iz Poljske, koja će sačekati pobednicu srpskog derbija, a i šesti favorit, Na Li iz Kine.

Kada je o trećoj Srpkinji reč, Bojana Jovanovski svoju priču na ovogodišnjem Australijan Openu počinje protiv Marija-Terese Toro-Flor iz Španije.

Ukoliko je savlada, a ove nedelje je to uradila u Hobartu, pobedivši 98. igračicu sveta sa 6:0, 7:6(7), igraće protiv pobednice meča Lusi Safarova (Češka, 17. nosilac) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska). Potom bi za suparnicu mogla da ima 12. nosilaca, Nađu Petrovu iz Rusije, a zatim Čehinju Petru Kvitovu.

2024 © - Vesti online