Petak 11.01.2013.
19:21
Beta

Valjevo: Milioni za prekovremeni rad koga nije bilo

 Ako laže koza ne laže rog : Uređaj za identifikaciju otkrio prevaru
 

Kako je javio lokalni Radio 014, revizor je ukazao da su naplaćeni prekovremeni radni sati, a da te prekovremene sate uređaj za evidentiranje prisutnosti na poslu nije zabeležio.

Ulazak i izlazak zaposlenih u gradskim upravama evidentira se elektronskom karticom, tako je bilo i u novembru 2011. godine, a taj uređaj nije zabeležio prekovremene sate zaposlenih u tom mesecu, ali je zaposlenima upisano dodatnih 30 sati prekovremenog rada.

U izveštaju revizora se navodi da u objašnjenju za isplaćeni novac stoji da je postojala potreba za prekovremenim radnim satima, ali da nema objašnjenja o kakvim se poslovima radi i koliko su oni trajali.

Po 32 prekovremena sata u novembru 2011. godine isplaćeno je i zaposlenima u Zajedničkom javnom pravobranilaštvu za pet opština Kolubarskog okruga (Valjevo, Mionica, Lajkovac, Ljig i Osečina).

Na ime prekovremenog rada ukupno je isplaćeno gotovo 3,4 miliona dinara, što je oko 8.000 dinara po zaposlenom uključujući funkcionere, kao i ostala izabrana i postavljena lica.

U tekstu se podseća da je pre nekoliko godina isplaćen višak od po 5.000 dinara zaposlenima u gradskoj upravi, te da taj novac, uprkos nalogu revizora, nije vraćen u budžet.

Krajem 2011. godine iz gradskih uprava u Valjevu saopšteno je da funkcionerima, izabranim, imenovanih i postavljenim licima plate neće biti povećavane uprkos mogućnostima koje je dozvoljavala uredba Vlade Srbije, doneta na telefonskoj sednici.

Na tu odluku, prema saznanjima agencije Beta, uticao je najavljeni štrajk zaposlenih u gradskim upravama, s obzirom da je uredba predviđala umanjenje zarada radnicima sa srednjom i nižom stručnom spremom.

2024 © - Vesti online