Petak 11.01.2013.
22:44
rts rs

I Amelija Pulen na Kustendorfu

Čudesna Amelija Pulen dolazi u Srbiju
 

Francuska glumica Odri Tatu biće specijalni gost Kustendorfa, potvrdila je selektorka takmičarskog programa festivala i ćerka proslavljenog reditelja Emira Kusturice, Dunja Kusturica.
 

Tatu, koja je inače trebalo da bude gost Kustendorfa još pre nekoliko godina, stekla je slavu tumačeći glavnu ulogu u nagrađivanom francuskom filmu "Čudesna sudbina Amelije Pulen" iz 2001. godine.

Nagradu "Cezar" za najperspektivniju mladu glumicu osvojila je 2000. godine za film Venus Beauty Institute.

Glumila je i u ostvarenjima Koko pre Šanel (2009), Neprocenjivo (2006), Da Vinčijev kod (2006), Veridba je dugo trajala (2004), Slatke, prljave stvari (2003), Voli me, ne voli me (2002).

"Pošto je dolazak Tatu, kao i slavne italijanske glumice Monike Beluči, potvrđen gotovo u poslednjem trenutku, filmovi u kojima one igraju nije bilo moguće uvrstiti u program", objasnila je Dunja Kusturica.

Selektorka je rekla da će Tatu i Beluči možda održati radionice za studente, ukoliko bude vremena i ako uspeju da to uklope sa ostatkom programa. O tome će biti odlučeno kada poznate glumice stignu u Drvengrad, gde će ostati nekoliko dana.

Međunarodni filmski i muzički festival, koji će biti održan od 16. do 22. januara u Drvengradu, najverovatnije će posetiti i članovi čuvenog engleskog rok benda "Pink Flojd" - Nik Mejson i Dejvid Gilmur.
 

Bubnjar i gitarista jednog od najuticajnijih bendova u istoriji popularne muzike izrazili su želju da dođu na Kustendorf, ali zbog drugih obaveza još uvek nisu potvrdili svoj dolazak.

"Bilo je reči i o dolasku engleskog pevača Brajana Ferija, ali se to izjalovilo", rekla je Dunja Kusturica.

Među ranije najavljenim gostima su reditelji Džang Jimou (Kina), Ben Zejtlin (SAD), Aleksej Balabanov (Rusija), Mateo Garone (Italija), Elija Sulejman (Palestina) i turska rediteljka Ješim Ustaoglu, koji će nakon projekcija svojih filmova držati radionice za mlade autore.

2024 © - Vesti online