Petak 11.01.2013.
12:45
Beta

Piton na krilu aviona proveo ceo let

Piton nije imao šanse da preživi nekoliko hiljada metara nad zemljom
 

Kako je preneo BBC, putnici su uočili dugačku zmiju na krilu aviona 20 minuta posle poletanja iz australijskog grada Karnsa na letu kompanije Kvantas ka Port Morezbiju na Papui Novoj Gvineji. Posle nepuna dva sata leta, osoblje na aerodromu u Port Morezbiju konstatovalo je da je zmija uginula.

Najpre je jedna putnica uočila glavu zmije u prostoru između motora i krila, a potom se dugački reptil, neuspešno pokušavajući da nađe zaklon u unutrašnjosti krila, sasvim opružio zaglavljen između krila i motora. Uslovi na površini krila bili su nemilosrdni prema pitonu, jer je vetar duvao brzinom od 400 kilometara na sat, a temperatura vazduha minus 12 stepeni.

Jedan putnik rekao je lokalnim medijima da nije bilo panike, da putnici u prednjem delu aviona nisu ni premetili dramu koju preživljava zmija, ali da su svi ostali bili potpuno zaokupljeni onim što vide, pitajući se kako je zmija uopšte dospela na avion.

Slepi putnik pripada vrsti zmija koje su najdužu Australiji. Hrani se uglavnom manjim glodarima tako što ih napada iz zasede, pa se pretpostavlja da je krilo aviona parkiranog poslužilo zmiji kao zaklon za napad na plen.

2024 © - Vesti online