Petak 11.01.2013.
09:21
Beta

"Platforma o KiM nema vrednost za EU"

"Nemamo rešenje za sever: Rešenje može biti to koje ima podršku vlasti u Prištini i stanovnika severa i ne može biti nametnuto ni za jednu stranu"
 

"Ne mogu da komentarišem platformu Srbije. Za mene platforma u procesu dijaloga ostaje ona Saveta ministara EU iz decembra gde su jasno određeni zahtevi zemalja Evropske unije za Kosovo i Srbiju. Na osnovu tih zaključaka se vodi i dijalog", kazao je Žbogar.

Tokom intervjua Žbogar uopšte nije spomenuo Beograd kada je govorio o mogućim rešenjima za sever Kosova, ali je stavio do znanja da se rešenje može postići u procesu dijaloga. Prema njemu održivo rešenje se može pronaći i to je ono što je  prihvatljivo za vlasti Prištine i građane koji žive u tom delu Kosova.

"Nemamo rešenje za sever. Rešenje može biti to koje ima podršku vlasti u Prištini i stanovnika severa. Ne može biti nametnutog rešenja ni za jednu stranu. Rešenje se

Rezolucija o KiM: Srbija spremna na dodatne ustupke

može pronaći. To treba da bude rešenje od kojeg niko neće biti frustriran", kazao je Žbogar i dodao kazao da je EU zadovoljna dosašnjim tokom dijaloga, ali da očekuje veće rezutate. Prema njemu najveći uspeh do sada je primena sporazuma o integrisanom upravljanju granicama. 

2024 © - Vesti online