Četvrtak 10.01.2013.
17:07
Beta

Poslanici u subotu o rezoluciji o Kosovu

Sednici će u subotu prisustvovati predsednik Srbije i svi članovi Vlade
 

Vodiće se objedinjena rasprava o predloženom tekstu rezolucije i o amandmanima, a Stefanović je novinarima rekao da će pokušati da se napravi takva atmosfera da sednica ne traje do duboko u noć, ali je naveo da postoji i mogućnost da se rasprava prekine i nastavi u nedelju. Stefanović je dodao da će se sednica, ako bude postojala ta mogućnost, posle rasprave završiti i glasanjem u subotu.

"Dogovorili smo se da sednica uz sve naše političke različitosti i politički drugačije stavove teče u takvoj atmosferi da štiti dostojastvo Skupštine, ne utičući naravno i ne pokušavajući da utičemo na stavove koji će biti izneti tokom te sednice", rekao je
Stefanović nakon jednočasovne sednice skupštinskog kolegijuma. Prema njegovim rečima, na kolegijumu se nije razgovaralo o tome kako će ko glasati o rezoluciji.

"Kolegijum ne raspravlja o tome ko će glasati za ili protiv. To će biti izneto u plenumu. Mi na kolegijumu dogovaramo preduslove za rad u Skupštini i ono sto je potrebno da obezbedimo dostojanstvo i normalan rad Skupštine", rekao je Stefanović i dodao da će svoj politički stav svaka poslanička grupa predstaviti na sednici.

2024 © - Vesti online