Četvrtak 10.01.2013.
13:25 >> 22:13h
Beta

Rukometaši Srbije doputovali na SP u Španiju

Rukometaši krenuli na SP u Španiju

Rukometna reprezentacija Srbije doputovala je večeras oko 18 sati u španski grad Saragosu, gde će od petka učestvovati na 23. prvenstvu sveta.

Izabranici selektora Veselina Vukovića krenuli su put Španije u ranim jutarnjim satima avionom preko Beča do Barselone, odakle su autobusom stigli u sunčanu Saragosu, gde je danas izmereno 18 stepeni.

Direktor reprezentacije Srbije Vladica Spasojević rekao je da je ekipa orna i raspoložena za start svetskog sampionata.

"Treniraćemo večeras i sutra ujutro u hali Prinsipe Felipe kapaciteta 11.000 gledalaca. U petak po podne neće biti treninga, a sve je spremno za prvi duel u subotu protiv Južne Koreje", rekao je Spasojević.

Reprezentacija Srbije igraće u C grupi svetskog prvenstva sa selekcijama Južne Koreje, Belorusije, Saudijske Arabije, Poljske i Slovenije.

Prvi duel na programu je u subotu od 15.45 sati sa Južnom Korejom, a zatim slede mečevi protiv Belorusije (14. januara), Saudijske Arabije (15. januara), Poljske (17. januara) i Slovenije (19. januara).

Posle grupne faze takmičenja igra se nokaut faza, prve četiri ekipe iz sve četiri grupe će se plasirati u osminu finala.

Šampionat sveta za rukometaše počinje u petak utakmicom prvog kola D grupe između domaćina Španije i Alžira, koja je na programu od 19 sati.

2024 © - Vesti online