Sreda 09.01.2013.
18:46
Vestionline, Beta

Vaterpolisti Zvezde pobedili Olimpijakos u Beogradu

Dejan Savić i vaterpolisti Crvene zvezde

Najefikasniji u beogradskom klubu bio je Strahinja Rašović sa tri gola, dok su Nikola Rađen, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović postigli po dva.

Zvezda je sada na drugom mestu Grupe B, a ovom pobedom došla je do devet bodova, koliko ima i grčki tim, ali beogradski crveno-beli imaju utakmicu manje.

Vaterpolisti Olimpijakosa su poveli, ali su crveno-beli golovima Rašovića, Rađena i Prlainovića preokrenuli i stekli prednost od 3:2. Zvezda je u drugoj četvrtini dobro igrala u odbrani i uz odbrane Denisa Šefika i dva pogotka Duška Pijetlovića i jednog Borisa Vapenskog uvećala vođstvo na 6:2.

Olimpijakos je u trećoj deonici zaigrao nešto bolje i uspeo je da smanji zaostatak na dva gola - 8:6, ali je Zvezda u poslednjem delu meča uspela da sačuva prednost i sa 11:9 dođe do trijumfa sa dva gola razlike, što je takođe značajno jer je u Pireju izgubila samo sa jednim pogotkom razlike - 8:9.

Trener Zvezde Dejan Savić pohvalio je ekipu i navijače koji su došli na Tašmajdan.

"Ponovo smo odigrali utakmicu u fenomenalnom ambijentu. Rano smo došli do nerealno visoke prednosti (6:2), pa je posle došlo do pada u trećoj četvrtini. Srećom, uspeli smo da održimo prednost koja nam je donela pobedu pred nastavak i teška gostovanja u Švajcarskoj i Francuskoj. Ovo nam je bila generalna proba za Kup (završnica je na programu narednog vikenda) i mislim da je to turnir koji srpski vaterpolo dugo nije imao i koji će se dugo pamtiti. Ekipe nikada nisu bile toliko dobre, a toliko ujednačene", rekao je Savić.

U sledećem kolu, 23. januara, Crvena zvezda će igrati na gostovanju protiv Monpeljea, dok će Olimpijakos biti slobodan.

2024 © - Vesti online