Sreda 09.01.2013.
19:29
Beta

Policija Kosova: Sve radimo po zakonu

"Nisu istiniti navodi Darka Vlasaja, jednog od desetorice privedenih Srba i u Gračanici na Božić, koji je rekao da su ga kosovski policajci brutalno prebili u sudu u Prištini"
 

"Mene su tukli dok sam bio u toaletu, govorili su mi da to rade da ja nikada ne bih imao decu. Stavili su mi lisice na ruke, raširili noge i nemilosrdno udarali. Bilo ih je dvojica, terali su me da se umivam kako bih osvežio lice i zapretili da nikome ne smem da kažem da su me tukli", rekao je Vlasaj.

Policija Kosova je u saopštenju navela da je povodom tih navoda kontaktirala i organe pravosuđa i odgovorne zvaničnike kako bi dobila zvanične informacije o ponašanju policajaca u zgradi suda.

"Isti su putem izveštaja, zapisnika i u izjavama potpisanim od strane  privedenih osoba kazali da su pravilno i profesionalno tretirani od strane policijskih zvaničnika", navodi se u saopštenju policije.

Policija Kosova je navela da je njeno celokupno delovanje u skladu sa principima, procedurama i zakonskim ovlašćenjima i da ni na koji način nije činila nasilje nad pritvorenima i da takve izjave nisu istinite. Kosovska policija je navela i da se u obavljanju zadataka ponaša profesionalno i odgovorno i isto tretira sve građane bez obzira na etničku, rasnu, versku ili polnu pripadnost, poštujući u svakom trenutku prava svake osobe.

2024 © - Vesti online