Sreda 09.01.2013.
17:52
Vestionline, beta

Italijanski sud oslobodio Stanka Subotića

Uvaženi svi argumenti odbrane: Stanko Subotić Cane

"Odluka tužioca da uvaži argumente odbrane i da traži od suda oslobođajuću presudu, retka je u praksi italijanskog pravosuđa", ukazala je za podgorički radio Antena M, Subotićev advokat Vesna Čejović.

Zavšnim rečima odbrane i tuzilaštva zaključen je glavni preteres po optužnici protiv Subotića za mafijaško udruživanje radi šverca cigareta i pranja novca od 1994. do 2001. godine. Pored Subotića, za međunarodni šverc cigareta italijansko pravosuđe sumnjiči i crnogorske državljanje Branislava Mićunovića, Veselina Barovića, Dušanku Jeknić i Branka Vujoševića i državljanina Srbije Andriju Draškovića, kojima
suđenje počinje 7. februara.

Subotićev advokatski tim ranije je tražio suđenje po ubrzanoj proceduri, te je proces protiv njega izdvojen od ostalih.
 

Odlukom Suda u Bariju, iz procesa je pre više od dve godine isključen crnogorski premijer Milo Đukanović, a prošlog leta je optužbi oslobođen i Miroslav Ivanišević, nekadašnji crnogorski ministar finansija. Tom odlukom suda u Bariju potpuno su iz sudskog procesa isključeni svi zvaničnici crnogorskih državnih institucija.

Istraga o crnogorsko-italijanskoj duvanskoj vezi pokrenuta je još 2001. godine, a javni tužilac Barija, Đuzepe Šelzi, 2008. godine je formulisao i sudiji predao optužni predlog protiv crnogorskih državljana.

2024 © - Vesti online