Sreda 09.01.2013.
16:11
Beta

Vojnici Kfora vežbaju u Dečanima

Vojnici Kfora spremni za vojnu vežbu
 

"Obuka i vežbe vojnika Kfora su neophodne vojne aktivnosti. Vežba će biti izvedena danas popodne. Izvođenjem obuka i vežbi, Kfor nastavlja da se fokusira na svoju misiju da doprinosi bezbednom okruženju i slobodi kretanja", navodi se u saopštenju.

Srpska pravoslavna crkva žalila se na Božić da je proslava tog praznika bila otežana na Kosovu i Metohiji zbog protesta "albanskih ultranacionalista" koji su u Đakovici i Visokim Dečanima organizovali skupove kako bi sprečili vernike da dođu u manastir.

Arhimandrit manastira Visoki Dečani otac Sava ukazao je na otvoreno širenje mržnje protiv manastira Dečani i Srpske pravoslavne crkve od pojedinih opstinskih zvaničnika i ekstremnih grupa, što, kako je naveo, daje krajnje ružnu sliku o Kosovu.

"Opsesivna etnička i verska mržnja prema manastiru Dečani i drugim svetinjama SPC-a samo pokazuje mračnu stranu kosovskog društva koje s tolerisanjem ovakvog ponašanja teško može očekivati integraciju u evropske političke i civilizacijske krugove", naveo je otac Sava.

2024 © - Vesti online