Sreda 09.01.2013.
15:01
Vestionline

Božić u Borovom Selu - zbog Srba se Hrvatima digla kosa na glavi

Badnjak stiže u Borovo Selo
 

Kako su Srbi slavili Bižić u Borovom Selu najbolje se vidi na snimku koji su napravili posmatrači. U koloni od 150 vozila, sa oko 500 ljudi, dovezen je u selo ogroman badnjak. Na čelu kolone bilo je vozilo hrvatske policije, zatim auto koji je nosio ogromne zastave Hrvatske i Srbije, potom auto sa badnjakom, a za njim nepregledna kolona.

Skoro svaki auto iz ove povorke bio je okićen badnjakom i srpskom zastavom, neprestano se trubilo, kroz prozor su ljudi pored puta pozdravljani sa tri prsta, izvirivale su glave sa šajkačama, a orile su se srpske patriotske pesme.

Portparol vukovarsko-sremske policije rekla je da je skup povodom pravoslavnog Božića bio najavljen i da ga je obezbeđivala policija, a da je prošao bez incidenata. Međutim, upravo "učešće" i dozvola policije da se ovo slavlje održi razbesnelo je Hrvate vukovarskog kraja.

Po Fejsbuku i Jutjubu ostavljani su komentari u kojima pitaju kako je Vlada Hrvatske mogla "tako nešto da dopusti", psuju je zbog "dernečenja u Borovom Selu" i optužuju da je opet "pljunula na hrvatske branitelje".

2024 © - Vesti online