Puni tanjiri, puno srce

Hvala, dobrotvori: Dejan i Vesna Milošević
 

Sreća i radost obavila je ovaj skromni dom u prigradskom naselju Čerenac, u zgradi gde su se sa ostalim stanarima nasilno uselili, a gde nema vode i struje. Dok su brojali novac, prvo su ostavili deo za lekove, a onda isplanirali prazničnu trpezu.

Duško iz Australije

Zahvaljujući Dušku iz Australije, koji je poslao 50 dolara, Miloševići će imati hrane i lekova do kraja januara. Priloge u istom iznosu dobili su Azra Arifović iz Novog Pazara, koja se leči od leukemije i Anđela Trišić iz Magojevića kod Bijeljine, koja je u komi već devet meseci.

- Radujemo se praznicima posebno Božiću. Novu godinu dočekujemo uz šaranče koje će majka kupiti u nekom od marketa, na akciji, a Božić dočekamo u postu, u molitvi za nas i naše dobrotvore bez kojih teško da bismo ostali u životu - govorio je tiho, kao da šapuće, Dejan, ratnik koji je pune dve godine štitio srpsku nejač po Bosni.


Vesna okreće listove požutelog blokčića, traži recepte za ono što Dejan želi da vidi na prazničnoj trpezi.


- Voli salate, i posne i masne. Biće i jednih i drugih, pomalo. Praviću pijanog šarana, obećao je komšija da nam da domaće vino, pa da ga ukrčkam sa raznim povrćem - priča Vesna.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Bolest ih je iscrpla, oboje pate od depresije, majka i od reume i drugih pratećih bolesti života pod stresom i u nemaštini. Kad redovno uzimaju terapiju, kao poslednjih meseci zahvaljujući čitaocima "Vesti", osećaju se bolje.


Zato su i protekle praznike proslavili u dobrom raspoloženju, uz lepo ukrašen sto i tanjire pune ukusne hrane, spremljene veštim rukama majke Vesne, profesionalne kuvarice. Imali su snage da za Božić odu u Sabornu crkvu Svete trojice u centru Vranja i upale sveće za zdravlje svoje i svih vas koji ste u poslednjih osam godina pokazali razumevanje za njihove nevolje.

2024 © - Vesti online