Sreda 09.01.2013.
00:48
Blic

"Poneo sam od kuće nož od 20 centimetara"

Poneo sam nož od 20 centimetara: Marko Kostić, napadač sa Trga republike
 

"Ne znam zašto sam ih napao, bio sam pijan”, ponavljao je juče Kostić, koji je osumnjičen za pokušaj teškog ubistva, što je i priznao u prisustvu advokata po službenoj dužnosti.

Kostić je tokom dvočasovnog saslušanja kod istražnog sudije Višeg suda u Beogradu, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana, tvrdio da se zbog pijanstva, ne seća ni motiva, ni svih detalja napada.

Pročitajte još:

* Napadač sa Trga: Sekao sam ljude, bio sam pijan i van sebe

* Napadač sa Trga navijač Partizana i član "Zabranjenih"

On nije negirao navode iz krivične prijave da je nožem povredio Beograđane Dejana V, Lazara I. i Đorđa K, državljane republike Srpske Darka P. i Krešu S. i Tunišane Muhameda Ajmana i Selima bin Salaha. Napadnuti mladići prepoznali su Marka Kostića na fotografiji koju su im pokazali policajici.

U nastavku istrage, koja je počela u poneeljak, kao oštećeni biće saslušani napadnuti mladići. Oni imaju mogućnost da se pridruže krivičnom gonjenju Kostića i da istaknu odštetni zahtev.

Osim izjava osumnjičenog, oštećenih i svedoka kao dokaz biće korišćena Kostićeva krvava odeća, koju je nosio u vreme napada i koju su beogradski policajci našli u njegovom stanu.

Prilikom eventualnog odmeravanja kazne Kostiću otežavajuća okolnost biće postupci koji se protiv njega vode zbog krađa u Beogradu i nasilničkog ponašanja u Kruševcu.

Kostić je uhapšen u subotu oko 12 sati u iznajmljenoj sobi u Ulici Borivoja Stevanovića, u beogradskom naselju Medaković.

2024 © - Vesti online