Utorak 08.01.2013.
17:57
B92

Država spremila dva dokumenta o Kosovu

Nikolić: Ne prilazite Platformi sa nepoverenjem
 

Kako saznaje B92, na sutrašnjoj sednici će o Kosovu biti usvojena dva dokumenta.
Jedan se odnosi na tekst Rezolucije o kojem će se izjašnjavati poslanici na sednici Skupštine Srbije u petak, a drugi na zaključak o daljem nastavku pregovora s Prištinom. Postoje informacije da niko od članova vlade nije dobio poziv ni za sutrašnju sednicu, tako postoji sumnja da će ona biti održana sutra. U svakom slučaju, odlaganje je tehničke prirode, i do sednice će svakako doći, kako bi se usvojile smernice i okvir za nastavak pregovora sa Prištinom.

Cilj ove sednice je da se sve nesuglasice ili različiti stavovi o tekstu prvobitne platforme stave o strani, i da ne bude prepucavanja.

Ranije je najavljeno da bi na današnjem sastanku, čiji se početak očekivao oko 13 časova, državni vrh trebalo da usvoji ključne principe platforme o Kosovu, koje će Vlada Srbije kao predlog rezolucije uputiti Skupštini Srbije na usvajanje. Sednica, međutim, za danas nije zakazana, iz, kako saznaje B92, tehničkih razloga i biće održana sutra.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izjavio u ponedeljak da bi na vanrednoj sednici trebalo da bude usvojena platforma i ocenio da tom dokumentu ne treba da se pristupa sa "skepsom, nepoverenjem i autocenzurom".

"To je ono što Srbija danas može da ostvari, iznad toga ne može, ali ispod toga ne sme ako imamo čast i dostojanstvo", rekao je Nikolić.

Prema najavama, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović trebalo bi da za petak, 11. januara, zakaže sednicu parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo o rezoluciji o Kosovu.

2024 © - Vesti online