Utorak 08.01.2013.
17:23
RTS

Uhapšeni Srbi uskoro slobodni

Foto: Ilustracija

Vlada Srbije uputila je predstavnicima međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji zahtev da oslobode mladiće koje je kosovska policija uhapsila u Gračanici posle božićne liturgije.
 

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima, Vlada najoštrije osuđuje jučerašnje nasilje u Gračanici i od međunarodnih misija na Kosovu traži da spreče takve provokacije ekstremnog dela kosovskih privremenih vlasti, čiji je cilj zastrašivanje Srba i sprečavanje dijaloga i mirnog rešavanja problema u Pokrajini.
 

"Vlada Srbije zahteva od pripadnika Kfora, Unmika i Euleksa da, u skladu sa svojim mandatom, zaštite građane u južnoj pokrajini i obezbede poštovanje građanskih i verskih sloboda", navedeno je u saopštenju.
 

Grupi srpskih mladića privedenih nakon liturgije u manastiru u Gračanici određen je pritvor od 48 sati, a kosovska policija saopštila je da su privedeni bili sumnjivi, jer su stalno pratili policijsko obezbeđenje koje je imao direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

2024 © - Vesti online