Utorak 08.01.2013.
11:23
Vestionline

"Srbe na Božić hapsili Srbi iz KPS-a!"

Jučerašnji događaj pokvario Srbima Božić u Gračanici
 

"Taj drzak i vrlo promišljen čin je stavljanje 'prsta u oči' bilo kakvim pokušajima u traženju kompromisnog rešenja za izuzetno nagomilane probleme na Kosovu i Metohiji. Mesto i dan 'pokazivanja kosovske pravne države' ima svoj višestruki značaj, ali i jasnu poruku. Tačijeva politika uspela je da institucionalizuje 'srpsko vazalstvo', kao novu politiku u disciplinovanju, ne samo Srba sa Kosova i Metohije, već i predstavnika vlasti u Beogradu koji posećuju svoje sunarodnike južno od Ibra", navedeno je u saopštenju Srpskog pokreta Otpora.


SPOT ne iznenađuje hapšenja "po naredbi glavne policijske komande iz Prištine", čak ne iznenađuje ni činjenica da su to, nažalost i sramotu, uradili Srbi policajci, koji, uzgred rečeno, dobijaju platu i od države Srbije, niti pak reakcija "naših" predstavnika u opštini Gračanica i Vladi Kosova, međutim, sve treba da zabrine činjenica da na takvu zloupotrebu "vlasti", sem iz Srpske pravoslavne crkve, nema šire reakcije Srba sa centralnog Kosova, na ponižavajući odnos preme njima i predstavnicima Vlade Srbije.


"Ovo je trenutak za vlasti u Beogradu da preispitaju svoj oportunistički odnos prema onim Srbima, koji 'u ime naroda', učestvuju u Vladi Kosova (potpredsednik i ministri), kao i takozvanim gradonačelnicima, koji su očigledno, i kreatori i izvršitelji Tačijeve antisrpske politike", navodi se u saopštenju.


SPOT zahteva od kosovskih vlasti da odmah oslobode uhapšene srpske mladiće.

2024 © - Vesti online