Utorak 08.01.2013.
13:42
M. Roknić - Vesti

Na liturgiju nekako, kod Pupovca nikako

Vladika Jovan i Ivo Josipović
 

Iako se njihovo prisustvo na Badnje veče očekivalo, hrvatski mediji su je pratili sa izuzetnim zanimanjem i zbog činjenice da se Josipović nekoliko dana ranije nije pojavio na prijemu povodom Božića koji tradicionalno organizuje Srpsko narodno vijeće, na čijem je čelu Milorad Pupovac.


Tako je Josipovićev bojkot Pupovčevog prijema, čiji je inače bio redovan gost, postao glavna vest sa tog događaja. Na svečanoj liturgiji za Badnje veče viđen je i Pupovac ali se nije sastao sa Josipovićem i, po svemu sudeći, to se neće u skoro vreme ni dogoditi.


To mišljenje deli većina političkih analitičara u Zagrebu, a Davor Gjenero za Vesti kaže da "između predsednika Josipovića i Milorada Pupovca neće doći do dobrih odnosa", ali da Josipović nema problem sa srpskom manjinom i da on to svakodnevno pokazuje svojim postupcima poput podrške pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu, do nedavne posete Pakracu.


- Josipović permanentno komunicira sa srpskom manjinom i on čak institucionalno podržava SNV, ali ne podržava Pupovčevu monopolističku politiku. Meni se čini da je distanciranje predsednika Hrvatske od SNV-a koje vodi SDSS i Pupovac, potpuno logično - zaključio je Gjenero.

2024 © - Vesti online