Ponedeljak 07.01.2013.
16:33
Beta

Prvi turnir Mandićeve posle Olimpijade

Mandićeva i njen klub Galeb otputovali su danas u Atinu na takmičenje koje će se održati od 9. do 13. januara.

"Počeli smo pripreme na vreme tako da turnir dolazi u pravom času. Ovo je pre svega uvertira za Svetsko prvenstvo koje se održava na proleće...Vodimo mali, ali odabrani tim. Prijavilo se dosta takmičara, ali uprkos tome nadamo se pojedinačnom, a isto tako i klupskom uspehu", rekla je Mandićeva pred polazak.

"Za sada se dobro osećam, trenizni su odlični. Odradili smo naporne pripreme, ovo je početak sezone i polako dižemo formu", dodala je ona.

Ekipu Galeba pored Mandićeve čine i Tijana (do 46 kg) i Zvezdana Bogdanović (do 51 kg), Ninoslav Babić (do 63 kg), Dario Đorđević (do 74 kg) i Relja Prosenica (+87 kg).

Trener Galeba Dragan Jović rekao je da je ekipa otišla u malom sastavu zbog nedostatka sredstava.

"Trebalo bi da učestvuje 16 boraca, po osam u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali nam je budžet ograničen, jer učešće iziskuje dosta novca, pa na turnir putuje svega šest boraca. Bez sumnje, najspremnijih u ovom momentu", rekao je najbolji trener u Srbiji u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Jović je kazao da je Evropsko prvenstvo klubova uvod u gustu sezonu.

"Ovo je samo uvod u ono što nas čeka u narednom periodu. Posle Atine sledi turnir A klase u Treleborgu, a zatim će Milica Mandić krajem februara učestvovati na US Openu, koje se održava u Las Vegasu", kazao je Jović.

2024 © - Vesti online