Ponedeljak 07.01.2013.
14:35 >> 18:25h
Beta

KPS "sprovela" Vulina s Kosova, a pratnju pohapsila

Vulin na Božićnoj liturgiji u Gračanici

Aleksandar Vulin želeo je da poseti policijsku stanicu u Gračanici gde je privedeno više Srba koji su sa njim danas bili na božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica. Pošto je krenuo prema policijskoj stanici u Gračanici, Vulina su zaustavili pripadnici kosovske policije i saopštili da su dobili naređenje da ga sprovedu na neki od prelaza sa centralnom Srbijom.

Pantić je rekao da srpske vlasti trenutno pokušavaju da obezbede advokate koji će otići u Prištinu da vide zbog čega su tačno Srbi uhapšeni. Prema njegovim rečima, njima se na teret stavlja pripadnost paralelnim insituicijama. "To je jedino obrazloženje, sve je nezvanično", naveo je Pantić.

On kaže da su privedeni mladići sa severa Kosmeta i da nemaju veze ni sa politikom ni sa paralelnim institucijama.

Kosovska policija privela je danas grupu mladića koji su sa Vulinom krenuli na liturgiju u manastir Gračanica. Vulin je novinarima rekao da je privedeno devet mladića sa severa Kosmeta i jedan iz Gračanice koji je u policiji želeo da se informiše šta se događa.

"Njihovo hapšenje tretiramo kao tešku provokaciju na najveći i najradosniji hrišćanski praznik", rekao je Pantić i dodao da Beograd od međunarodne zajednice očekuje da pod htino utiče na Albance i da oslobodi uhapšene Srbe koji su u policijskoj stanici u Gračanici.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi kaže da je razlog za hapšenje bio što su Srbi iz Vulinove pratnje navodno na sebi imali obeležja civilne zaštite.


Vladika Teodosije ocenio je da je današnja policijska racija u manastiru Gračanica pokvarila radost božićne svečanosti i ukazao da Kosovska policija tim krajnje nedoličnim i provokativnim ponašanjem odvraća vernike od posete srpskim svetinjama.

2024 © - Vesti online