Ponedeljak 07.01.2013.
11:41
Telegraf.rs

Petković: Već sam videla sebe kao alkoholičarku

Odahnula - Andrea Petković

Australija je postala kobna po Andreu Petković, koja se i prošle godine teško povredila u Zemlji kengura, nakon čega je morala da pauzira čitavih osam meseci.

Novi horor prošao joj je kroz glavu jer je već imala povredu ukrštenih ligamenata kolena 2008. godine, kada je pauzirala čitavih godinu dana. Bol u kolenu koji je osetila u Pertu ponovo je ukazivao na najgore.

"Već sam se videla kao alkoholičarka, u prikolici sa desetoro dece", opisala je Andrea razmišljanja o kraju karijere zbog povrede i onome što je čeka, ali, na njenu sreću, ovoga puta ipak nisu stradali ukršteni ligamenti već “samo” meniskus.

"Bila sam oduševljena. Dijagnoza lekara za mene je predstavljala gotovo olakšanje. Kul, krećem odmah na rehabilitaciju, neću prolaziti kroz faze depresije kao prošle godine, kada sam sa nogom u gipsu ležala u krevetu. Sada mogu u bioskop ili u šetnju", rekla je Andrea.

Čvrsto rešena da se ponovo vrati na teren, Petkovićeva je zahvalila svima na podršci, ali i naglasila da se saosećanje drugih često pretvara u očajanje koje je vuče još niže.

"Dirk Novicki mi je poslao poruku, a dobila sam i veliku podršku Tomija Hasa. Njih dvojica znaju tačno šta pomaže u ovakvim trenucima", kazala je Petkovićeva.

Upitana da li je ipak razmišljala o kraju karijere, u slučaju da je povreda bila teže prirode, Petkovićeva je rekla: "Još prilikom prošle povrede priupitala sam nekoliko vaših kolega da li bih mogla da se oprobam u novinarstvu. Čini se da ima mesta za jednu propalu teniserku, odgovori su bili pozitivni", zaključila je Andrea s osmehom.

2024 © - Vesti online