Nedelja 06.01.2013.
04:40
Blic

Milan Jurišić ubijen jer je postao nepouzdani narkoman

Sretko Kalinić (levo) opisao kako su samleli Milana Jurišića
 

"Jurišić se drogirao i Luka Bojović je odlučio da ga ubije jer je kao narkoman postao nepouzdan", rekao je Kalinić španskom sudiji Fernandu Andreuu Mereljesu na saslušanju u Beogradu.


Kosti za koje je naknadno DNK analizom utvrđeno da pripadaju Jurišiću pronađene su 21. marta 2012. u Madridu u reci Manzanares, kod mosta Viktorija, gde je Kalinić i ranije govorio da su tu bačene.

Pročitajte još:

* Jurišića samleli i skuvali ujutro zbog kućnog reda

* Vladu Budalu čekaju četiri suđenja

Španska mediji sada su objavili i fotografije tih kostiju i opisali detalje brutalnog ubistva posle kojeg su Jurišića njegovi “prijatelji” iz klana "istranžirali" i napravili gulaš.

Madriđani, koje smo svojevremeno sreli kod mosta Viktorija, uglavnom su na samu pomen reči “srpska mafija” samo gestikulirali i sa gađenjem odmahivali glavom.

"Nisam mogao da verujem kada sam čuo šta se dogodilo. Da pojedu čoveka? Gledao sam kada su pronađene ljudske kosti u reci. Nisam mogao da shvatim da su mafijaši iz Srbije ovde bacili kosti svog saradnika", rekao je svojevremeno za Blic Hoze, pecaroš pored mosta Viktorija, gde su pronađeni Jurišićevi ostaci.

Morbidno: Posmrtni ostaci Jurišića
 


Hoze je opisao i kako policajci, korak po korak, žičanim mrežama prosejavaju rečno dno, tražeći posmrtne ostatke Milana Jurišića. Istražni sudija Specijalnog suda u Madridu Fernando Andreu Mereljes saslušao je 15. septembra 2012. u Beogradu "zemunce" Sretka Kalinića i Miloša Simovića kao osumnjičene za ubistvo Jurišića.

Miloš Simović je tada potvrdio je da je napisao pismo pronađeno u Valensiji u kome je opisao zločin. On navodi da je motiv ubistva svađa Jurišića i Bojovića zbog žene.

Inspektori koji vode istragu za špansko pravosuđe, kao uostalom i njihove kolege u Srbiji, više veruju u verziju koju je o tom slučaju ispričao Sretko Kalinić.

"Pismo Simovića je konstrukcija koju je neko sastavio naknadno. Neki detalji su tačni i poklapaju sa iskazom Kalinića", kaže izvor Blica. Španska policija je saopštila da je telo Jurišića isečeno testerom za drva i samleveno u mašini za meso. Krupnije kosti su bačene kod mosta Viktorija.

2024 © - Vesti online