Subota 05.01.2013.
21:33
Beta

Tuča opštinskih naprednjaka i demokrata: Kod sudije 14 osoba

Tamo je došlo do svađe, tuče u kojoj je nekoliko osoba lakše povređeno među kojima je bilo i policajaca. Policija utvrđuje okolnosti događaja: Dačić
 

"Tamo je došlo do svađe, tuče u kojoj je nekoliko osoba lakše povređeno među kojima je bilo i policajaca", rekao je Dačić i pozvao da se politički problemi i rasprave rešavaju mirnim putem a ne da policija mora da reaguje.

Grupa mladića privatnog obezbeđenja iz Bačke Palanke, koje je angažovala nova opštinska većina, pokušala je ranije danas nasilno da uđe u zgradu Skupštine opštine Bač i tada je došlo do sukoba s obezbeđenjem Srpske napredne stranke (SNS).

Dvadesetak mladića iz Bačke Palanke motkama su nasrnuli na simpatizere naprednjaka i u tuči je povređeno desetak osoba, prenela je Radio-televizija Vojvodina.

Šef opštinskog obezbeđenja naprednjaka Mika Rakić rekao je da je u tuči povređeno i nekoliko maloletnika, kao i jedan policajac, što je potvrđeno i u Policijskoj upravi Novi Sad.

Oko 40 aktivista i simpatizera SNS juče je upalo u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su izbacili predsednika i potpredsednika opštine, i ostali zabarikadirani u zgradi. Aktivisti SNS-a su prethodno uklonili privatno obezbeđenje ispred opštine.

Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova SNS-a i Socijalističke partije Srbije održali su pre dva dana protestni skup na kom su izneli optužbe na račun nove skupštinske većine, predvođene Demokratskom strankom (DS).

Odbornici novofomirane većine u Skupštini opštine Bač, njih 13, ušli su 29. decembra u zgradu opštine, uz pomoć jedne privatne firme za obezbeđenje, a nakon toga objekat je počela da obezbeđuje policija. Reč je o odbornicima DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

Đilas s Vučićem razgovarao o Baču

"Razgovarao sam sa (liderom Srpske napredne stranke) Aleksandrom Vučićem oko situacije u Baču kako bi kao odgovorni lideri našli rešenje za situaciju u Baču. Dogovorili smo se da na obe strane, u razgovoru sa članovima DS i SNS, spustimo tenzije kako bi se u normalnoj atmosferi našlo rešenje vezano za formiranje većine u Baču koje bi bilo u skladu sa zakonom", naveo je
predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

2024 © - Vesti online