Sreda 10.02.2010.
06:00
Vestionline

Karte za Bartonovu "Alisu" već u prodaji

Od "Volt Dizni Pikčersa" i vizionarskog reditelja Tima Bartona stiže neverovatna 3D avantura "Alisa u zemlji čuda", magičan i maštovit obrt jedne od najvoljenijih priča svih vremena.

Reditelj Tim Barton odlučio je da film snimi u 2D-u i da ga posle konvertuje u 3D. On je bio oduševljen rezultatima konverzije njegovog filma "Noćna mora pre Božića“ u 3D, pa je odlučio da krene sličnim putem sa "Alisom“.

Džoni Dep igra Ludog Šeširdžiju, a mlada australijska glumica Mia Vašikovska igra 19-godišnju Alisu koja se vraća u neobičan svet koji je otkrila kao devojčica gde će se ponovo sastati sa svojim prijateljima iz detinjstva: Belim Zecom, Nije Šija i Nego Vratom, Puhom, Gusenicom, Mačkom Kezalom i naravno Ludim Šeširdžijom.

Alisa se upušta u bajkovito putovanje kako bi pronašla svoju pravu sudbinu i okončala tiraniju Crvene Kraljice.

Sjajnu ekipu glumaca još čine i En Hatavej, Helena Bonam Karter i Krispin Glover.

Džoni šeširdžija

 

Za Džonija Depa karakteristično je da se dugo priprema za svaku svoju ulogu. Tu naviku nije promenio ni kada se pripremao za ulogu Ludog Šeširdžije. Mnogo pre nego što je počela produkcija, Dep je vodenim bojama slikao slike Ludog Šeširdžije onako kako ga je on zamišljao, a naknadno je otkrio da je njegova vizija bila prilično slična onoj koju je imao Tim Barton.

2024 © - Vesti online