Subota 05.01.2013.
10:02
Vestionline, novosti.rs

Tomić: Hvala Partizanu!

Lakša adaptacija zbog Lekića, Petrovića i Tošića - Nemanja Tomić

"Vreme je da odem...", rekao je, početkom decembra, Nemanja Tomić u razgovoru za "Sport”, a mesec dana kasnije je tu nameru i sproveo u delo.

Posle nekoliko prelaznih rokova, u kojima su ga selili iz kluba u klub, iz zemlje u zemlju, reprezentativni vezista se skrasio u Turskoj, gde će zajedno sa kolonijom Srba koju čine Radosav Petrović, Duško Tošić i Dejan Lekić, naredne tri i po godine braniti boje Genčlerbirligija.

Tomić je prošao lekarske preglede u Ankari, zatim i parafirao vernost klubu, ali je našao vremena i da prenese prve utiske.


"Sve je u najboljem redu, potpisao sam ugovor i odmah ću se priključiti saigračima. Utisci su veoma pozitivni, lepo sam prihvaćen, pa mi preostaje da gostoprimstvo i želju čelnika Genčlerbirligija opravdam na terenu. Mnogo će mi značiti i prisustvo Petrovića, Lekića i Tošića, jer će uz njih adaptacija sigurno biti mnogo lakša", kaže Tomić.

Na kraju, Turska je izgleda bila suđena...

"Bilo je još nekih priča, mogućnosti, ali je Genčlerbirligi bio najkonkretniji i nije bilo problema prilikom pregovora. Lako smo se sporazumeli, čemu u prilog ide i potpisivanje ugovora", dodao je Tomić.

Partizan ste ostavili na pola puta do šeste titule u nizu.

"Siguran sam da će moji drugovi znati da dovrše posao na pravi način. Imamo veliku bodovnu zalihu i najbolji tim u Srbiji, pa sam siguran da neće biti problema. Proteklih sedam godina u Humskoj su bile prelepe, ispunjene pobedama i trofejima. Partizan je moja druga kuća i zahvalan sam na svemu što sam postigao zahvaljujući crno-belima", zaključio je Nemanja Tomić.

2024 © - Vesti online