Petak 04.01.2013.
15:43 >> 17:10h
Beta

Bač: SNS-ovci izbacili predsednika; "Velika politička svinjarija"

Oko 40 aktivista i simpatizera SNS-a upalo u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su izbacili predsednika i potpredsednika opštine (Foto: Ilustracija)
 

- Aktivisti SNS-a su prethodno uklonili privatno obezbeđenje ispred opštine. Policija je sve to posmatrala, ali nije intervenisala, javio je RTV.

Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova SNS-a i Socijalističke partije Srbije održali su juče popodne protestni skup na kom su izneli optužbe na račun nove skupštinske većine, predvođene Demokratskom strankom (DS).

"Zar se obijanjem zgrade skupštine brani demokratija", kazali su oni na jučerašnjem protestnom okupljanju.

Odbornici novofomirane većine u Skupštini opštine Bač, njih 13, ušli su 29. decembra u zgradu opštine, uz pomoć jedne privatne firme za obezbeđenje, a nakon toga objekat je počela da obezbeđuje policija. Reč je o odbornicima DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave ranije je dalo mišljenje da je ta većina legitimno izabrana.

DS: Pozivamo Dačića da zaustavi divljanje SNS-a u Baču

Demokratska stranka (DS) najoštrije osuduje skandalozno nasilničko ponašanje Srpske napredne stranke (SNS) u Baču i poziva premoijera i ministra unutrasnjih poslova Ivicu Dačića i sve nadležne državne organe da hitno reaguju i uspostave red, izjavio je danas generalni sekretar DS-a Balša Božović.

"Nezapamćeno divljačko ponašanje aktivista SNS-a nakon legalnih odluka odbornika Skupšitne opštine Bač i izbora novog opštinskog rukovodstva, kao i mišljenja Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, predstavljaju najgrublje kršenje zakona, izborne volje građana i brutalnu zloupotrebu države u partijske svrhe", naveo je Božović u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Bugarski: Velika politička svinjarija u Baču

Vojvođanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski oštro je danas osudio upad aktivista Srpske napredne stranke (SNS) u zgradu opštine Bač.

"Bahato ponašanje, uzurpiranje prvo vlasti, a sada i zgrade opštine je političko nasilje kakvo je retko viđano i devedesetih godina. Ovo je velika politička svinjarija", poručio je Bugarski u saopštenju za javnost. Ocenio je da "zaslepljene borbom protiv korupcije", bezbednosne strukture "namerno" ostavljaju prostor svojim političkim istomišljenicima da "divljaju".

"Iako se na republičkom nivou predstavljaju kao stranka koja se zalaže za pravnu i demokratsku državu, aktivisti SNS u Baču pokušavaju da na silu, suprotno Ustavu i zakonima uzurpiraju institucije ove vojvođanske opštine", naveo je Bugarski i dodao  da SNS u Baču odbija da primeni mišljenje Ministarstva za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Srbije, u kojem se kaže da je na legitiman način izvršena promena vlasti, čime direktno ugrožavaju pravni poredak naše države.

Bugarski je pozvao predsednika Vlade Sbrije i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da hitno prduzme akciju protiv osoba koje protivzakonito žele da preuzmu institucije u Baču.

2024 © - Vesti online