Petak 04.01.2013.
16:51
Beta

Vujošević: Mečevi sa Cibonom su uvek bili derbi

"Marljivo smo radili tokom pauze" - Duško Vujošević

"Pauza je bila dugačka, ali smo mi marljivo radili. Trenirali smo 31. decembra i 1. januara. Trudili smo se da pojačamo i broj treninga i njihov intenzitet zbog nedostatka utakmica i mislim da će se to osetiti", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Partizana sutra od 21 sat u beogradskom Pioniru dočekuju Cibonu, u utakmici 16. kola Jadranske lige. Vujošević je rekao da će od sada do kraja ligaškog dela svaka utakmica biti kvalifikaciona u borbi za Evroligu.

"Od ovog meča svaka utakmica će nam biti kvalifikaciona za Evroligu, ali ma koliki da su nam opterećenje i imperativ, ne odustajemo od našeg koncepta, a to je mlada ekipa koja će se stvarati i rasti", rekao je Vujošević.

On je podsetio da su mečevi sa zagrebačkom ekipom u bivšoj Jugoslaviji uvek bili derbi.

"Svaka utakmica sa Cibonom uvek je bila derbi. Imaju dobar sastav, a probleme koje su imali, moraće da rešavaju u hodu. Ako sutra budu hteli da ispune svoje visoke ambicije, moraće da odigraju na visokom nivou", rekao je trener srpskog šampiona.

Partizan u januarskom prelaznom roku doveo Žofrija Lovernja, a Vujošević je rekao da će francuski centar biti u konkurenciji za sastav ako budu rešeni administrativni problemi.

"Nismo do juče dobili potvrdu da može da igra, ali očekujem da će se to rešiti i da će biti u konkurenciji za tim. Ne treba očekivati da igrač posle dva tri treninga pokaže sve što zna. Očekujem da će doneti čvrstinu na centru", rekao je Vujošević.

Partizan je posle 15. kola treći na tabeli regionalne lige sa 10 pobeda, dok Cibona sa šest trijumfa zauzima deveto mesto.

2024 © - Vesti online