Petak 04.01.2013.
13:31
Vestionline, Beta

Vuković: Ne želim igrače bez ambicija u Španiji

"Da prođemo do četvrtfinala, pa šta nam Bog da" - Veselin Vuković

"Za mene je favorit neko ko je kandidat za zlatnu medalju. Mi smo reprezentacija koja može da pretenduje na visok plasman, zajedno sa još osam selekcija", rekao je Vuković agenciji Beta.

On je dodao da je ambicija reprezentacije da igra "najbolje što može" u Grupi C i da sa što bolje pozicije sačeka "lakšeg" protivnika u osmini finala.

Srbija će se na SP takmičiti u Grupi C u Saragosi sa selekcijama Južne Koreje, Belorusije, Saudijske Arabije, Poljske i Slovenije.

"Poljska i Slovenija imaju veoma kvalitetne reprezentacije. Za mene je najveća nepoznanica ekipa Belorusije. Ima jednog od najboljih igrača na svetu - Sergeja Rutenku, dobru ekipu i u poslednje vreme mnogo ulaže u klupski rukomet", rekao je Vuković.

Po njegovim rečima, najteža će biti, ipak, prva utakmica sa Južnom Korejom, koja je prvak Azije.

"Teško smo pobedili Koreju na Olimpijskim igrama u Londonu. Videćemo... Ako se spremimo kako planiramo, nema razloga da se bojimo bilo koga" rekao je Vuković.

On je objasnio da reprezentativci Srbije dolaze iz mnogo klubova sa različitog nivoa ligaškog takmičenja i različitog nivoa opterećenja.

"Imamo šest dana posle poslednje trening utakmice sa Egiptom u Vrnjačkoj Banji da one koji nisu sveži - osvežimo, a one koji nemaju dovoljno kondicije nateramo da više rade", rekao je Vuković.

Na pitanje šta mu je najveća želja u 2013. godini, selektor je odgovorio: "Nadam se da će biti uspešna bar koliko i prethodna".

Svetsko prvenstvo održaće se od 12. do 27. januara u Španiji.

2024 © - Vesti online