Petak 04.01.2013.
12:01
Večernje novosti

DS: "Crveni kartoni" za Jeremića i Petrovića?

Ne sluša predsednika: Vuk Jeremić (desno) mogao bi da bude isključen iz DS-a jer ne želi da vrati poslanički mandat kako je to zahtevao Dragan Đilas
 

Od svih bivših ministara DS, samo dvojica i dalje odbijaju da vrate mandate i napuste parlament - Dušan Petrović i Vuk Jeremić. Obojica ostaju dosledni da mandat pripada njima i da neće da ga stave stranci na raspolaganje.

Pročitajte još:

* Jeremić protiv Đilasa

* "Moja politika prevazilazi DS"

* "Demokrate nemaju svoju politiku"

Zahtev za pokretanje disciplinskog postupka mogu da podnesu šef partije, predsednik opštinskog odbora ili poverenik. Sankcije, koje može da izrekne IO, idu od opomene, preko suspenzije, do isključenja.

Iako je bilo spekulacija da se Petrović sprema da napusti poslanički klub DS i osnuje svoju stranku, bivši ministar poljoprivrede tvrdi da nema takve planove, a ”da će videti šta će dalje, ako ga isključe iz stranke”.

Kako je za Večernje novosti rekao Zoran Živković u ”jatu” njegove Nove stranke, koja će imati osnivačku skupštinu u martu, neće biti mesta za Petrovića.

"Nezainteresovan sam za sve što se poslednjih dana dešava u DS, koju sam napustio u novembru".

Izvršni odbor, najverovatnije, će razmatrati i kakav će zvaničan stav stranka zauzeti prema eksministrima koji su ponudili mandate.

2024 © - Vesti online