Petak 04.01.2013.
05:20
Politika

"Nema tajnih uslova za Srbiju"

Uslovi za članstvo u EU su isti već dve godine: Suzana Grubješić
 

"Imamo uveravanja svih koji odlučuju da nema ni novih ni tajnih uslova za Srbiju", rekla je Suzana Grubješić za "Politiku".

Ona je navela da su ti uslovi isti već dve godine, ali da se u Srbiji tumače "kako kome politički odgovara u datom trenutku".

"U Srbiji se uslovi tumače kako kome politički odgovara u datom trenutku, a u suštini uslovi su isti već dve godine i definisao ih je Evropski savet još 2011. U pojedinim zemljama članicama EU različito se tumači pojam 'normalizacija odnosa sa Prištinom', jer precizne definicije nema do danas", rekla je Suzana Grubješić.

Upitana o stavu članica EU o srpskoj platformi o Kosovu, potpredsednica Vlade je navela da nije čula nikog ko bi se, kako je rekla, toliko obrušio na platformu kako to rade pojedini krugovi u Srbiji.

"Nije tačno da platforma dovodi u pitanje nastavak evropskih integracija..Platforma je polazna osnova i daje predlog rešenja za kosovsko pitanje", kazala je Suzana Grubješić.

Ona je i izrazila uverenje da će Evropska komisija na proleće imati dovoljno argumenata da Savetu EU preporuči otvaranje pregovora o pristupanju sa Srbijom.

2024 © - Vesti online