Četvrtak 03.01.2013.
21:26
Beta

SNS i SPS: DS nasilno uzurpirao vlast u Baču

"Zar se obijanjem zgrade skupštine brani demokratija", kazali su oni na protestnom okupljanju.

Politički problemi u Baču
 

Odbornici novofomirane većine u Skupštini opštine Bač, njih 13, ušli su 29. decembra u zgradu opštine, nakon što su prethodno na trgu u tom gradiću održali prvi deo sednice, jer im njihovi prethodnici danima nisu dozvoljavali da uđu u opštinsku zgradu. Oni su tada ušli u tu zgradu uz pomoć jedne privatne firme za obezbeđenje, a nakon toga objekat je počela da obezbeđuje policija. Reč je o odbornicima DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

Odbornici SNS-a i SPS-a oštro su kritikovali prethodnog gradonačelnika Bača Tomislava Bogunovića, za koga su kazali da je protiv njega podneto nekoliko krivičnih prijava.

"Bogunović je oštetio ovu zemlju za iznos gotovo identičan onom zbog kojeg je u zatvoru veliki tajkun Miroslav Mišković", kazali su naprednjaci i socijalisti.

Oni su od Upravnog suda zatražili da poništi sednicu na kojoj je nova većina preuzela vlast, nakon što je odbornica SNS-a prešla u redove DS-a.

Predsednik Opštine Bač Ognjen Marković rekao je novinarima da neće biti uvođenja privremenih mera u toj opštini i podsetio da je Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave ranije dalo mišljenje da je ta većina legitimno izabrana.

2024 © - Vesti online