Četvrtak 03.01.2013.
13:45
Beta

Japanski kamiondžija turistički obilazi svetska ratišta

"Svakog jutra idem na drugu liniju fronta", rekao je Fudžimoto, pre nego što se slikao sa pobunjeničkim borcima u gradu Alepu, na severu Sirije.

"Idem sam jer nijedan vodič neće da ide na front sa mnom. Veoma je uzbudljivo i adrenalin je neverovatan i neuporediv", rekao je 45-godišnji Japanac koji je tokom jedne nedelje prošao nekoliko opasnih kvartova Alepa.

Nosi dva foto aparata i jednu kameru, kao i japansku vojnu uniformu. Postao je lokalna atrakcija. Skoro da ne zna engleski i još manje arapski i sporazumeva se uz pomoć pretraživača "google translate".

"Idem na prvu liniju fronta s vojnicima armije Slobodne Sirije. Ja sam turista konflikte zone", rekao je Japanac koji obično vozi kamion s cisternom s benzinom, vodom ili čokoladom od Osake do Tokija i Nagasakija.

Fudžimoto kaže da je prošle godine obišao linije fronta u Jemenu, bio je u Egiptu za vreme pada režima Hosnija Mubaraka a sada planira boravak s talibanima u Avganistanu.

U Alepu se kreće bez kacige i pancira, dok mu borci viču:"Trči, trči, ima snajperista".

"Ja nisam meta snajperista jer sam turista. Ne plašim se i da pucaju, ja sam neka mešavina samuraja i kamikaze", rekao je japanski turista.

2024 © - Vesti online