Sreda 02.01.2013.
22:38
Beta

Kalanović: Izbora u 2013. neće biti, ali je URS spreman

Verica Kalanović: Ako treba, imamo dovoljan kredibilitet da izađemo sa novim predizbornim obećanjima i programom pred građane Srbije
 

"Raspisivanje izbora bi u značajnoj meri zaustavilo i privrednu aktivnost i normalan život ljudi", rekla je ona na konferenciji za novinare, ali je navela da URS ne može da odlučuje o tome.


Kalanovićeva, koja je i ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, kazala je ipak da je URS spreman za izbore.


"Što se nas tiče izbori mogu da budu raspisani i u 2013. godini. Mi smo u prethodnom periodu veliki broj obećanja sa prethodnih izbora ispunili. Svakodnevno smo u kontaktu sa ljudima, nismo kabinetski ministri i mislimo da imamo dovoljan kredibilitet da izađemo sa novim predizbornim obećanjima i programom pred građane Srbije", istakla je ona.


Kalanovićeva je kazala i da bi izbori u 2013. zaustavili "naše zacrtane planove koji podrazumevaju puni kapacitet rada na državnim poslovima".


Portparol URS-a Marko Selaković rekao je da u ovom trenutku 142 poslanika podržavaju vladu, od čega su 16 poslanici URS-a i da bi i bez njihove podrške vlada bila stabilna sa 126 poslanika koji su za nju, što, kako je naveo dokazuje da od URS-a ne zavisi raspisivanje izbora.


"Od URS-a ne zavisi raspisivanje izbora, a mislim da je vreme kada se na osnovu marketinških istraživanja i javnog mnjenja određivalo šta će u politici da se radi ozbiljno unazadilo Srbiju prethodnih godina i siguran sam da ova vlada gleda stvar malo drugačije", kazao je Selaković.

2024 © - Vesti online