Sreda 02.01.2013.
08:14
Blic

Rekao je: "Izvini, malo smo pijani", a onda je sevnuo nož

Policija ima opis napadača, a pretpostavlja se da je on najverovatnije neuračunljiva osoba
 

Kako piše beogradski "Blic", napadač je te noći bio u društvu još dvojice muškaraca. Njih trojica su se našli u publici na Trgu Republike, a napad se desio u opštem metežu koji je nastao dok je grupa "Električni orgazam" izvodila pesmu "Igra rokenrol cela Jugoslavija".
 

Pročitajte još:

* Izbodeno sedmoro na Trgu Republike

- Počelo je guranje, a jedan od njih je zagrlio našeg druga i rekao mu: "Izvini, malo smo pijani". Naš prijatelj im je na to odgovorio: "Ma, nema veze, Nova godina je”. U tom trenutku je prišao poznanik tog muškarca koji je zagrlio našeg druga. Tada je sevnuo nož - pričaju mladići koji su prisustvovali krvavoj sceni.


Policija: Najverovatnije neuračunljiva osoba

Napadač je tada ubo prvog mladića, a ubrzo nakon toga još nekoliko osoba. Kasnije će se ispostaviti da je u napadu ranjeno ukupno sedmoro ljudi, među kojima i dvojica Tunišana, od kojih je jedan maloletan.


Na kućnu terapiju su puštene dve žrtve napada, a ostali su zadržani na lečenju. Svi povređeni su van životne opasnosti. Kako piše "Blic", jedan od povređenih radi kao kamerman jedne od televizija iz Republike Srpske. Ranjeni Tunišani su zadobili ubodne rane u stomak i leđa.


Policija je saopštila da su u toku dana obavljenja privođenja, kao i da se traga za počiniocem. Zoran Stanković, šef smene u Komandno-operativnom centru Policijske uprave za grad Beograd, rekao je da pojačane policijske snage traže napadača koji je izbo sedam ljudi i da je najverovatnije reč o "neuračunljivoj osobi".


- Dobili smo opis lica koje je izbolo nožem posetioce - rekao je Stanković.

2024 © - Vesti online