Utorak 01.01.2013.
17:07
Beta

"Ulica otvorenog srca kuca za bebe"

Lep početak godine: Šetnja centrom Beograda i uživanje u dečjim glasićim
 

Centralna manifestacija je počela tačno u podne nastupom hora "Čarolija", koji je bio prvi u nizu onih koji su naredna četiri sata zabavljati posetioce. 

Pod sloganom "Ulica otvorenog srca kuca za bebe", program je posvećen humanitarnoj akciji "Bitka za bebe"
 

Pod sloganom "Ulica otvorenog srca kuca za bebe" organizovana je prodaja prigodnih suvenira i postavljeni štandovi za dobrovoljne priloge namenjene kupovini CTG aparata za merenje otkucaja srca novorođenčadi.

Prodaja prigodnih suvenira i postavljeni štandovi za dobrovoljne priloge namenjene kupovini CTG aparata za merenje otkucaja srca novorođenih beba
 

Obeležja u "Ulici otvorenog srca" su crvene portikle u obliku srca, čijom kupovinom su građani mogli da podrže tu humanitarnu akciju. Osim sakupljanaja dobrovoljnih priloga, organizovan je i bogat program za najmlađe: pozorišne predstave, pevačka takmičenja, a decu i njihove roditelje su zabavljali klovnovi, žongleri i mađioničari.

Obeležja u "Ulici otvorenog srca" su crvene portikle u obliku srca, čijom kupovinom građani mogu da podrže tu humanitarnu akciju
 

Humanitarne manifestacije koje za cilj imaju pomoć i podršku ugroženoj deci Slične manifestacije održane su na Novom Beogradu, Borči, i u Rakovici. Hiljade Beograđana uživale su u okupljanju u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, ali i ispred Tržnog centra "BazarVidikovac" na Rakovici. Za decu u Rakovici bilo je priređeno i besplatno klizalište. Kancelarija za mlade Opštine Rakovica prodavala klovnovske "crvene nosiće", a sav prihod namenjen je u humanitarne svrhe.

Ulica otvorenog srca prvi put organizovana je 1969. godine, pošto je šef restorana "Srpska kafana" Milo Vlahović glumcima Ateljea 212 predložio da 1. januara oni služe osoblje kafane, a prolaznike pozivao da se pridruže i posluže.

2024 © - Vesti online