Utorak 01.01.2013.
15:24
Vestionline

PSŽ doveo Mouru, stiže i Bekam

Dejvid Bekam

Slavni engleski fudbaler Dejvid Bekam odlučio je da se posle pet i po godina provedenih u Los Anđelesu vrati u London, ali neće zaigrati ni za jedan od klubova iz britanskog glavnog grada nego za Pari Sen Žermen, tvrdi "Dejli miror".

Prema navodima tog lista, London će biti baza porodice, Dejvid i njegova supruga Viktorija već su izabrali i školu za svoju decu, a nekadašnji kapiten Engleske iskoristiće blizinu Pariza i putovati u glavni grad Francuske.

Naime, od Londona do Pariza "Eurostar" vozom potrebno je samo dva sata i 15 minuta, pa će se Bekam "žrtvovati" kako bi porodica ponovo bila kod kuće. Isti izvor navodi da će Bekam uskoro potpisati ugovor do kraja sezone sa Parižanima za nedeljnu platu od 200.000 funti.

Bekam je rođen u Londonu, a tokom karijere igrao je za Mančester Junajted, Real Madrid, Los Anđeles Galaksi i Milan.

Moura stigao u PSŽ

 

Prvi veliki fudbalski transfer u 2013. godini obavio je Pari Sen Žermen. Klub iz francuske prestonice angažovao je brazilskog reprezentativca Lukaša Mouru za kog je platio 35 miliona evra Sao Paulu.

 

Već prošlog avgusta ovaj transfer je usaglašen, ali je 20-godišnji fudbaler ostao u dosadašnjem klubu kako bi u njemu priveo kraju 2012. Novim saigračima pridružio se u Kataru, gde ga je dočekao i prvi čovek PSŽ-a, Naser al-Kelaifi.

 

"Veoma smo srećni što novu godinu otpočinjemo sa jednim od najboljim mladim fudbalerima na svetu", rekao je Al-Kelaifi.

Sam Lukaš, kog su minulog leta želeli da angažuju i Mančester junajted i Real Madrid, prezadovoljan je što se pridružio "svecima" sa kojima je potpisao ugovor na četiri i po godine.

2024 © - Vesti online